Szeretettel köszöntünk webáruházunkban

Berzsán Eszti hivatalos oldala

Blog

10 jó tanács az új évre

Berzsán Eszti
Berzsán Eszti
2022.01.12 10:55
10 jó tanács az új évre

Berzsán Eszti 10 tanàcsa az újévre ✨ Egy boldog 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣-ért.

1. Fogyassz elegendő folyadékot!
Erről a napi rohanás közepette könnyű megfeledkezni, pedig az elegendő folyadék nemcsak a testedre, hanem teljesítményedre is jó hatással van azon túl, hogy fiatalon tart, hidratál.
2. Töltsd fel a lelked!
Minden nap legyen harminc perced magadra és a gondolataidra! Ha úgy tetszik, legyen énidőd, ami segíti kikapcsolódásod, pihenésed, lelki fejlődésed. Ebben az időben relaxálj, lazulj el, vegyél fürdőt, vagy olvass, hallgass zenét, csak azt csináld, ami nem kötelező, amihez kedved van és ami örömmel tölt fel, pihentesd meg a lelked. Ne feledd, a test és lélek szoros harmóniában vannak egymással.
3. Közöld a szeretetedet...
...azokkal, akik fontosak neked, annyiszor, ahányszor csak alkalmad van rá! Sosem tudni, mit hoz a holnap. A szeretet pedig, ami átármalik rajtad, téged is feltölt, nemcsak azt, akinek adod.
4. Kezdd el ma - tedd meg ma!
Jobb egy kicsit gyengébben, lightosabban, de bàtran belekezdeni valamibe, mint elodázni a dolgot arra várva, hogy egyszer majd minden körülmény tökéletes lesz. Aki túl sokáig vár, lehet, hogy végleg lemarad.
5. Mozogj az örömért!
A mozgás endorfint termel, boldoggá tesz, és az életed minden területre hatással van. Kiràndulj nagyokat, bicklizz, ússz, mássz hegyet, kajakozz, fuss, játssz a szabadban a gyerekeddel, levegőzz, sétàlj nagyokat a kutyáddal... csinálj, amit csak szeretnél, a lényeg, hogy adjon örömet.
6. Edd, ami jót tesz neked!
Ezeknek az ételeknek kifejezetten erős a jótékony hatásuk: mák, burgonya, cékla, bab, lencse, vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, búzacsíra, paradicsom, szőlő, dió, zeller, kelkáposzta, spenót. Teli vannak fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal, amiket sokkal jobb a természetben található módon bevinni a szervezetünkbe, mint tabletták formàjàban.
7. Figyelj a jelekre, megérzésekre!
Figyelj az álmaidra, próbàld meg az agyadat ráállítani, hogy meg tudd jegyezni, amit àlmodsz. A megérzések a boldogságodhoz vezető utadban sokat segíthetnek azon túl, hogy rájuk hallgatva elkerülhetsz baleseteket, tragédiákat, vagy fel tudsz készülni bizonyos helyzetekre azáltal, hogy nem veszed semmibe a “van egy rossz érzésem” gondolatot, hanem aznap pl. körültekintőbb vagy. Nem biztos, hogy elsőre menni fog az, hogy meghalld és hallgass is arra a pici belső hangra, de ha eldöntöd, hogy figyelni fogsz rá, előbb-utóbb rutinná vàlik.
8. Tedd, amit szeretnél...
Figyeld belső érzéseidet, és azt és úgy tedd, ami kellemes, ami jó neked, élj úgy, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbb öröm és béke legyen a napjaidban. A megfelelési kényszer elveszi a lelked és a gondolataid szabadsàgát. Ha régóta halogatsz nagy lépéseket (pl. munka- vagy életmód változtatás, pàrkapcsolati fejlődés, bàrmiféle vàltoztatás), akkor gondold végig, mi hiànyzik a nagy vàltáshoz, majd intézd úgy, hogy meglegyenek a feltételek, és lépj! Te élsz a te életedben, nálad jobban senki nem érzi, mi stresszel tèged és mitől, mikor érzed a békét, a nyugalmat...
9. Engedd, hogy hálás legyen a lelked!
A lélek alapvető tulajdonsága, hogy képes meglátni a jót a körülményekben, és képes hálás szívvel fogadni a jót, amit kap. Ez segíti hozzà az embert a boldogsághoz! Neked nincs más dolgod, mint engedni, hogy a lelkedben szétáradjon a legjótékonyabb, leglélekmelengetőbb érzés: a hála. “Köszönöm, hogy...” “De jó, hogy...”
10. Változtass vagy szeresd!
Ha valami nem tetszik magadon - legyen az külső vagy belső tulajdonság -, két jó lehetőség van. Ha tudsz, vàltoztass rajta, ha nem tudsz, akkor szeresd! Te vagy, a te tested, aki hűségesen szolgál téged egy életen át. Megérdemli a tiszteletet és a szeretetet. De azt, amit sokan csinálnak, hogy utálják magukat, és csak siránkoznak, de nem változtatnak, semmiképp ne kövesd, mert csak negatív energiákkal tölti meg elméd és rombolja életed. Neked csak a jóra, az erősítőre, a pozitív gondolatokra és mondatokra van szükséged idén!
+1. Légy nyitott!
Higgy abban, hogy ez lesz a legjobb éved, és légy nyitott minden újra, amit eléd tesz az élet! A változás sokszor nem is remélt boldogságot és sikert hoz...
Legyen csodálatos a 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣-es éved!
Ölelés és jóakarat Mindenkinek,
Eszti